Nyheter

December 2021

/jul-2.jpg

God Jul och Gott Nytt År!!

 

20 juli 2021

Vi har inga valpar till salu och framtida kullar planeras tidigast 2022. 

2 april 2021

Glad Påsk! 

11 mars 2021

Nu har kull nr två kommit till världen! Hurrelvingens Myrslokskull föddes tisdagen den 9/3. Föräldrar är Hurrelvingens Lillemor HD:C, PLL: N/N (Clear), G i Danmark, och Stolta Ebbas Ea Epimetheus Af Chili, HD:A, PLL: N/N (Clear). Exc, CK, BH4, BH3, BH2, 1 R-CERT, 1 CERT, BPH. Inavelsgrad 1,1 %. Preliminärt kullindex 102.

Det blev två tikar och en hane. Alla är trefärgade med lång svans. När man får valpar efter föräldrar som till vardags heter Myran och Loke så måste det ju bli ett Myrslokstema! Valparna heter:

Hurrelvingens Tamandua (Ett myrslokssläkte)
Hurrelvingens Shi Yi Shou  (Kinesiska)
Hurrelvingens Tenggiling  (Indonesiska)

1 februari 2021

Vi säger välkommen till världen till Hurrelvingens Handbollskull som föddes lördagen 30/1! Föräldrar är Hurrelvingens Isis Af Stierne HD:B, PLL: N/N (Clear), Exc och CK i Sverige och Danmark, BT4, BT3, BT1, 1 CERT och BIR, och Kråkeberga Gårds Darth Vader, HD:A, PLL: Hereditärt fri. Inavelsgrad 1,1 %. Preliminärt kullindex 101

Det blev fem hanar, fyra trefärgade och en viltfärgad. Eftersom valparna föddes strax efter att Sveriges herrlandslag tagit sig till VM-final blev namntemat givet! De ska heta:

Hurrelvingens Dundrande Darj
Hurrelvingens Knorrande Chrintz
Hurrelvingens Vilde Wanne
Hurrelvingens Pigge Pellas
Hurrelvingens Jagande Jönsson

19 december 2020

 

Tisdag 28 juli 2020

I fredags den 24/7 kom Hurrelvingens Fjärilskull till världen! Föräldrar är Hurrelvingens Fantabulous Fiona HD:A, Exc i Ökl, BPH, och Stolta Ebbas Magne Af Fröja HD:C, Exc, CK, 1 CERT, 3 R-cert, 1 DK CERT och 1 BIM. Inavelsgrad 0%, kullindex 96. 

Det blev två tikar; en viltfärgad med stubbsvans och en trefärgad med lång svans, och tre hanar; två viltfärgade med stubbsvans och en trefärgad med lång svans. Valparnas namn blir:

Hurrelvingens Mía Mariposa
Hurrelvingens Flora Farfalla
Hurrelvingens Pascal Papillon
Hurrelvingens Vincent Vlinder
Hurrelvingens Kendi Kipepeo

Lördag 6 juni 2020

RIP Gimli ❤️

Vi har tagit farväl av vår följeslagare sedan 14 år. Gimli har bott hos oss sedan huset byggdes och fostrat oss, hundarna och alla valpar som passerat förbi genom åren. Han var en fantastisk katt. För en tid sedan fick han tyvärr en blodpropp som resulterade i en helförlamad bakdel och det fanns tyvärr inget annat att göra än att låta honom somna in. 

Fredag 1 maj 2020

Just nu får vi väldigt, väldigt många valpförfrågningar. De allra flesta vill ha valp i början av sommaren eller till semestern. Jag försöker hinna med att svara alla så gott det går, men det kan dröja, därför skriver jag det här. Vi har inga valpar att erbjuda nu! Precis som det står på vår hemsida så kommer vi OM den planerade parningen blir av att ha valpar TIDIGAST i september men det kan mycket väl bli senare också. Tikarna löper inte på beställning.

Tisdag 28 januari 2020

Stort GRATTIS till de tre Hurrelvingar som finns med på rasklubbens "årets hund-listor" för 2019! 

Hurrelvingens Mors Lilla Olle tog hem segern i Freestyle!

Hurrelvingens Gomeisa Af Stierne kom 3:a i Nosework!

Hurrelvingens Red Baron hamnade på en fin 11:e placering i Agility Medium.

 

Fredag 20 december 2019

Hurrelvingens Kennel önskar alla en riktigt God Jul!

Söndag 15 december 2019

Nu har alla valpar i Lyckokullen också flyttat till sina nya hem och vi återgår till vardagen på Hurrelvingens.

Lördag 7 december 2019

Nu har alla valpar i Flingkullen flyttat till sina nya hem. Lycka till allihop!

/cheerio.jpg/frost-flake.jpg/choco-pop.jpg/kalaspuff.jpg/capn-crunch.jpg

Söndag 27 oktober 2019

Tisdag den 15 oktober kom Hurrelvingens Leijas och Tahoe Skovsø’s Bøgs valpar till världen. Det blev tre av varje sort. Eftersom denna kull är väldigt speciell för oss fick det bli en Lyckokull med namn som betyder ungefär lycka/glädje på olika språk.

1. Hurrelvingens Merry (hane)
2. Hurrelvingens Fayola (tik)
3. Hurrelvingens Bliss (hane)
4. Hurrelvingens Felicity (tik)
5. Hurrelvingens Ilo (hane)
6. Hurrelvingens Alegria (tik)

Fredag 11 oktober 2019

I måndags föddes Hurrelvingens Isis Af Stiernes och Caramazzaz Fantastiske Frippes valpar. Det blev fyra hanar och en tik i en härlig färgpalett av gult, vilt och trefärgat. Den lilla familjen mår bra och valparna växer och frodas. Kullen har fått namn med frukostflingtema. Från vänster till höger syns:

Hurrelvingens Kalaspuff (tik)
Hurrelvingens Frost Flake
Hurrelvingens Cap'n Crunch
Hurrelvingens Choco Pop
Hurrelvingens Cheerio

Måndag 23 september 2019

Vi väntar valpar i oktober. Både Leija och Isa är dräktiga! Läs mer om våra kommande kullar här:

https://hurrelvingens.n.nu/isa-frippe

https://hurrelvingens.n.nu/leija-bog

Fredag 9 augusti 2019

Hurrelvingens Isis Af Stierne är parad med Caramazzaz Fantastiske Frippe. Om allt går som det ska blir det valpar i oktober som är klara för flytt i december! Mer info finns här: https://hurrelvingens.n.nu/isa-frippe

Söndag 7 juli 2019

Vi har besökt fina Hurrelvingens Fifty Shades Of Red som vi har avelsrätten på och passade på att ta lite nya bilder. Boris som han kallas finns tillgänglig för avel till passande tikar. Boris har HD:A och för dagen ett HD-index på 112. En väldigt trevlig hane!

Onsdag 12 juni 2019

I söndags deltog hela Morsdagskullen (Hurrelvingens Isis Af Stierne - Astor) på Skånes DSG-aktivitetsgrupps bedömningsträff! 40 hundar deltog. Morsdagssyskonen ställdes i juniorklass för domare Helene Riisgaard Pedersen. Alla fyra var superduktiga i ringen! Bäst gick det för Hurrelvingens Mors Lilla Olle som vann Juniorklass hanar med HP och vår egen Hurrelvingens Lillemor som kom tvåa i Juniorklass tikar med HP och sedan blev Bästa Tik 4!

Hurrelvingens Mors Lilla Olle 

Hurrelvingens Lillemor (foto: Anna Persson)

Hurrelvingens Mamma Mia (foto: Anna Persson)

Hurrelvingens Morsgris

Lördag 20 april 2019

GLAD PÅSK!

 

Måndag 1 januari 2019

Som vanligt bjuder jag på en liten sammanfattning över det gångna året och som alltid riktar jag ett stort tack till alla valpköpare, nya som gamla. Ni är toppen! Vi på Hurrelvingens Kennel önskar er alla ett händelserikt och roligt 2019! Gott Nytt År alla Hurrelvingar!!

Valpar
Detta år fick Hurrelvingens Isis Af Stierne sin andra kull. Pappa till kullen är danska Astor. En extra spännande kull då Astors pappa är inmönstrad i Danmark. Det blev fyra valpar, två tikar och två hanar. Kullen föddes på mors dag så namntemat för denna kull var given. Vi sparade en liten tik hos oss, Hurrelvingens Lillemor, som vi hoppas kan gå vidare i avel.
 
I slutet på november åkte Hurrelvingens Leija till Uppsala och parades med 11 år gamla Calle-Schewen. En hane som till både utseende och sätt påminner mycket om vår älskade Texas. Det skulle ha blivit Leijas fjärde och sista kull men tyvärr visade ultraljud på en av årets sista dagar att det inte ville sig denna gång. Vi får se om vi gör ett sista försök nästa löp. 

Hurrelvingens Mr Easter blev pappa till sin tredje kull. Tre valpar föddes på Aagerups kennel. Mamma är Aagerups Rut.

Hälsoresultat
Hurrelvingens Fantabulous Fiona HD:A
Hurrelvingens Maia Nebula HD:A
Hurrelvingens Mirza Af Stierne HD:B
Hurrelvingens Splendid Saskia HD:C

BPH
Hurrelvingens Fantabulous Fiona och Hurrelvingens Mirza Af Stierne har gjort BPH

Tävlingsresultat

Rallylydnad
Hurrelvingens Gomeisa Af Stierne har under året tävlat i Mästarklass med fina resultat. Bästa resultatet hittills i Mästarklass är 86 poäng! 

Agility
Hurrelvingens Red Baron har varit aktiv på agilitybanan och fått fyra pinnar i Hoppklass 1 och en pinne i Agilityklass 1.

Nose work
Hurrelvingens Gomeisa Af Stierne har gjort godkänt doftprov II och tävlat i NW1 flera gånger. 
Hurrelvingens Sirius Af Stierne har tävlat i NW1. 

Utställning
Utställning har inte känts särskilt intressant eller roligt detta år så vi har bara ställt på några utställningar där vi kunnat kombinera det med annat. Vi tog en minisemester på Bornholm och ställde Stolta Ebbas Magne Af Fröja med resultaten VG och Exc. 

På rasspecialen i Vårgårda ställdes Hurrelvingens Fantabulous Fiona av sin matte och fick Exc i Öppen klass.

Årets stora händelse för rasen var FCIs granskning av rasen i Herning. Vilken fest och vilka minnen. Över 100 DSG hade samlats och dansk TV och media uppmärksammade händelsen med TV-inslag och tidningsreportage. Vi hade med oss Hurrelvingens Isis Af Stierne som faktiskt glimtade förbi i ett av TV-reportagen. På utställningarna blev det 2 x VG för Isa. Hurrelvingens Maia Nebula ställdes också och vann juniorklassen ena dagen med Exc. Andra dagen blev det Exc och KK2.

Kennelträff
Vi är så glada att vi äntligen lyckades få till en kennelträff igen 2018! Det är så fantastiskt roligt att få träffa så många Hurrelvingar på samma gång. Inte mindre än 23 hundar var på plats! Aktiviteterna denna gång var prova på weightpull, tipspromenad och den prestigefyllda tävlingen Hurrelvingens snabbaste hund! Segrare blev Hurrelvingens Agusta.

Framtidsplaner
Nu blickar vi framåt mot 2019! Hurrelvingens Fantabulous Fiona ska paras med Gartnervejens Nidhug Af Rind i sommar/höst. Kanske gör vi också ett andra försök med Hurrelvingens Leija och Calle-Schewen. Eventuellt åker vi på någon utställning med Hurrelvingens Lillemor. Vi hoppas att alla våra sex hundar får fortsätta vara friska och krya. Vår grand old Lady, Kilhults Xellenta Lady In Red, fyller 11 år 2019 men det är ju ingen ålder för en DSG!

Söndag 23 december 2018

GOD JUL och GOTT NYTT 2019!

Söndag 2 december 2018

Hurrelvingens Leija är parad med Calle-Schewen. Mer info finns här: hurrelvingens.n.nu/leija-calle

/calle-schewen-2018.jpg

Måndag 5 november 2018

Vilken fantastisk helg vi har haft! I lördags blev vår nationalras dansk-svensk gårdshund internationellt godkänd av FCI. Det gjordes en granskning av rasen på utställningen i Herning där 97 hundar deltog. Vi hade med oss Hurrelvingens Isis Af Stierne och hennes dotter Hurrelvingens Maia Nebula var också på plats. Efter bedömningen gick alla deltagande gårdshundar in i stora ringen i en härlig lång parad med halsband och koppel sydda i de svenska och danska färgerna, svenska och danska flaggor och röda eller blå t-shirts.  Vilken stämning och vilken fest! Så fantastiskt att få vara med om detta med två Hurrelvingar i ringen!

På utställningen fick Isa VG i Öppenklass och Maia Exc, KK1, och CK i Mellemklass. På söndagens utställning fick Isa VG i Öppenklass och Maia Excellent i Mellemklass.

Men det var inte utställningsresultaten som var viktiga denna helg utan att få vara med om den stora dagen när vår ”råttehund” blev internationellt erkänd. Dansk press och TV har rapporterat massor och Isa kom till och med med på ett hörn i ett inslag på TV Midtvest! Aftonbladet och Sydsvenskan har också skrivit om rasens internationella godkännande.

Här finns inslaget där Isa syns i närbild ca 22 sekunder in.

Isa på TV Midtvest

I lördags fyllde också vår stamtik Kilhult’s Xellenta Lady In Red 10 år! Det fanns alltså mycket att fira denna helg!

Onsdag 24 oktober 2018

Idag fyller vår clown Stolta Ebbas Magne Af Fröja 6 år!

Söndag 26 augusti 2018

Kennelträff! Bilder finns på Hurrelvingens facebooksida. https://www.facebook.com/hurrelvingens.kennel/

Lördag 11 augusti 2018

Förra helgen var vi på årets DSG-happening, vår rasspecial i Tånga-Hed, Vårgårda. Vi ställde ingen av våra hundar men Hurrelvingens Fantabulous Fiona som vi har avelsrätten på ställdes i Öppen klass och fick Excellent!

Leija som vi hade med oss som sällskapshund fick hoppa in i "Barn med hund" och skötte sig toppen tillsammans med sin lilla duktiga handler som hon aldrig träffat tidigare. 

Onsdag 30 maj 2018

I söndags, på mors dag, föddes Isas och Astors valpar. Det blev två tikar och två hanar. Information om kullen finns här. Jag kommer inte att göra någon blogg här på hemsidan men följ oss gärna på facebook! https://www.facebook.com/hurrelvingens.kennel/

Eftersom valparna föddes på mors dag är namntemat givet. Hurrelvingens Isis Af Stiernes och Astors valpar ska heta:

Hurrelvingens Mors Lilla Olle
Hurrelvingens Morsgris
Hurrelvingens Lillemor
Hurrelvingens Mamma Mia

Det är inte riktigt bestämt ännu vem som är vem.

Från vänster; tik, hane, hane, tik.

Lördag 28 april 2018

Vi väntar smått! Påskens resor till Danmark bar frukt. Hurrelvingens Isis Af Stierne är dräktig med Astor. Fyra små tickande hjärtan syntes på dagens ultraljud.

Söndag 8 april 2018

Grattis på 3-årsdagen Hurrelvingens Red Umbra, Red Sienna, Red Baron, Red Alert, Fifty Shades Of Red, Simply Red och Not So Red!

Tisdag 3 april 2018

Grattis till Hurrelvingens Sarolea som blev 3:a med HP och fin kritik i valpklass på Malmö Int i helgen! 

Söndag 1 april 2018

Vi har firat påsk med ett par kärleksresor till Danmark och Hurrelvingens Isis Af Stierne är nu parad med Astor. Vi hoppas på valpar i slutet av maj. Läs mer här: valpar.

Fredag 30 mars 2018

Idag på långfredagen fyller Hurrelvingens Påskkull 5 år. Grattis! Så här såg det ut för fem år sedan.

Tisdag 6 mars 2018

Goda nyheter, Hurrelvingens Fantabulous Fiona är röntgad med HD:A. Föräldrar är Hurrelvingens Leija och Fjellalunda's Excellent Elton. Vi har avelsrätten på Fia så förhoppningsvis blir det en kull valpar här på Hurrelvingens 2019.

/fia-oktober-2017.jpg

Måndag 19 febrari 2018

Ett fyrfaldigt leve för Rymdkullen som fyller ett år idag! Grattis Hurrelvingens Cosmic Ray, Luna Soleil och Maia Nebula! 

Måndag 8 januari 2018

Årets första nyheter! Hurrelvingens Maia Nebula (u. Hurrelvingens Isis Af Stierne, e. NOUCH SEUCH Samkas Orion Solan) har visat upp sig i uställningsringen med riktigt goda resultat. Strax innan jul blev hon 2:a i juniorklassen med Exc på Svensk vinnarutställning i Stockholm. Förra veckan visades hon på My Dog i Göteborg. Första dagen blev resultatet VG i juniorklassen. Andra dagen slog hon till och vann juniorklassen med Exc och CK och blev totalt BIM junior! Stort grattis till Stolta Ebbas kennel och Erika Karlsson! Jag är så glad för er skull!

Foton från Stockholmsmässan och My Dog. Fotograf till båda bilderna är Erika Karlsson. Handler på nedre bilden från My Dog är Maias pappas ägare!

Måndag 1 januari 2018

Jag brukar ju göra en sammanfattning över året som gått och så här på nya årets första dag kommer en liten återblick på vad som hänt 2017. Jag riktar som vanligt ett stort tack till alla fantastiska valpköpare, nya som gamla. Ni är toppen! Stort grattis till er som kämpat på tävlingsbanan med så fina resultat! Vi på Hurrelvingens Kennel önskar er alla ett fantastiskt 2018!

Gott Nytt År alla Hurrelvingar!!

Valpar:
Detta år tog vi för första gången sedan starten två kullar valpar. Först ut var Hurrelvingens Isis Af Stierne som fick sin allra första kull i februari. Pappa till kullen är NOUCH SEUCH Samkas Orion Solan. Det blev tre valpar, två tikar och en hane. En av tikarna Hurrelvingens Maia Nebula flyttade till Stolta Ebbas kennel. Det går ju tyvärr inte att behålla alla lovande hundar så det är så roligt när någon går till annan kennel med bra avelstänk. Jag har största förtroende för att Maia kommer att förvaltas väl hos Stolta Ebbas! 
I september var det dags för Hurrelvingens Leijas tredje kull när sex valpar, tre tikar och tre hanar, såg världens ljus. Pappa är Änglarnas Fatboy Bob.
Hurrelvingens Mr Easter blev pappa till sin andra kull. Fyra valpar föddes hos Mattishus kennel i april. Mamma är Mattishus Dipsy.

Hälsoresultat:
Hurrelvingens Fifty Shades of Red och Hurrelvingens Red Umbra röntgades båda med HD:A.

BPH:
Hurrelvingens Red Umbra har gjort BPH.

Tävlingsresultat:

Rallylydnad:
Hurrelvingens Gomeisa Af Stierne tog under 2017 tillsammans med matte Annette Markeröd titlarna RLD F och RLD A och är nu uppe i Mästarklass! Hennes kullbror Hurrelvingens Sirius Af Stierne tog titeln RLD N tillsammans med husse Göran Björnqvist.

Agility:
Hurrelvingens Red Baron har varit flitig på agilitybanan och tillsammans med husse Ola Jönsson skrapat ihop tre pinnar i Hoppklass 1 och en pinne i Agilityklass 1.
Hurrelvingens Isis Af Stierne och lillhusse Ludvig startade sin första inofficiella blåbärstävling.

Nose work:
Hurrelvingens Easter Candy, Hurrelvingens Gomeisa Af Stierne, Hurrelvingens Sirius Af Stierne och Hurrelvingens Splendid Saskia har allihop gjort ett godkänt doftprov I.

Utställning:
Vi har legat ganska lågt på utställningsfronten 2017 men bestämde oss ändå för ett par små kombinerade semester- och utställningsresor och det ångrar vi inte! På SKKs nationella utställning i Norrköping fick Hurrelvingens Isis Af Stierne Exc, CK och blev bästa tik och BIR med sitt första CERT. På SKKs utställning på Öland fick hon Exc, CK och blev bästa tik 3.

Några andra Hurrelvingar har också varit ute i utställningsringen. På SKKs dubbelutställning My Dog i Göteborg fick Hurrelvingens Gomeisa Af Stierne G och VG i Öppenklass. På SKKs utställning i Motala fick Hurrelvingens Chara Af Stierne VG. 
Vi hade inte med några egna hundar på rasspecialen i Vårgårda men det var några andra Hurrelvingar på plats. Hurrelvingens Maia Nebula blev 2a med HP i Valpklass, Hurrelvingens Fantabulous Fiona och Hurrelvingens Splendid Saskia fick VG i Juniorklass och Hurrelvingens Easter Lily och Hurrelvingens Sothis Af Stierne fick G i Öppenklass. 
Hurrelvingens Maia Nebula ställdes i Stockholm på SKKs internationella vinnarutställning och blev 2a i juniorklass med Exc.

Den allra största framgången på årets rasspecial stod Hurrelvingens Sirius Af Stierne för som vann tävlingen Rasspecialens snabbaste hund!

Årets största drama stod Mindan's Texas för som försvann i Lund en kall och snöig vinterkväll. Efter ett stort sökpådrag med fantastiska människor och hundar som ställde upp och letade återfanns han tack och lov helskinnad dagen efter.

Nu blickar vi framåt mot 2018! Hurrelvingens Fifty Shades Of Red som vi har avelsrätten på ska ställas ut och tikarna som vi har avelsrätt på, Hurrelvingens Fantabulous Fiona och Hurrelvingens Splendid Saskia ska HD-röntgas. Vi hoppas också att vi ska få till en ordentlig kennelträff 2018. Och så planerar vi förstås nya valpar!

Fredag 22 december 2017

Hurrelvingens Kennel önskar God Jul och Gott Nytt År!

Söndag 26 november 2017

Nu har alla valpar i MC-kullen flyttat till sina nya hem. 

 

Fredag 3 november 2017

Idag fyller vår stamtik SEUCH DKUCH Kilhult's Xellenta Lady In Red 9 år. Lady är mamma, mormor eller mormorsmor till de 41 valpar som hittills har fötts hos oss på Hurrelvingens. Hon har också barn och barnbarn som gått vidare i avel på andra kennlar. Vi hoppas att vi får ha henne hos oss i minst 9 år till!

Tisdag 31 oktober 2017

Happy Halloween!

Fredag 27 oktober 2017

Nu är äntligen MC-kullens blogg igång! https://hurrelvingens.n.nu/mc-kullens-blogg

Och så säger vi stort grattis till Hurrelvingens Gomeisa Af Stierne som gick upp i mästarklass i Rallylydnad förra helgen!!

Fredag 13 oktober 2017

Nu finns det indviduella bilder och namn på valparna i Leijas och Bobs kull: MC-kullen 27

 

Fredag 29 september 2017

Igår, torsdag 28/9, födde Hurrelvingens Leija sex fina valpar, tre tikar och tre hanar. Den lilla familjen mår bra!

Måndag 4 september 2017

Utställningsresultat från ett mycket regnigt Öland igår:

Stolta Ebbas Magne Af Fröja Exc Kk1 Ökl

Hurrelvingens Isis Af Stierne Exc Kk1 CK Ökl BT3

 

Onsdag 30 augusti 2017

Hurrelvingens väntar smått! Hurrelvingens Leija är konstaterad dräktig med Änglarnas Fatboy Bob.

Tisdag 22 augusti 2017

Hurra, hurra, hurra, hurra för Stjärnkullen som fyller tre år idag!

 Vår egen Isa firade i förskott med att bli BIR och ta sitt första CERT i Norrköping i lördags!

Söndag 30 juli 2017

Leija har varit på date med Bob denna helg så nu håller vi tummarna för valpar i slutet av september!

Måndag 24 juli 2017

Tillbaka i vardagen efter att ha tillbringat en fantastiskt trevlig helg på Rasklubbens stora rasspecial i Tånga-Hed. Fantastiska hundar och människor, strålande sol och så trevligt och bra arrangerat! Vi åkte till denna rasspecial utan hundar eftersom hela tikflocken bestämde sig för att löpa. Egentligen var Isa anmäld på utställningen och nybörjarklass Agility men hon fick som sagt stanna hemma. Helt utan hund var vi inte ändå. Vi fick chansen att hjälpa Stolta Ebbas kennel och rå om Hurrelvingens Maia Nebula hela helgen och visa henne på utställningen.

Helgen började för vår del med ett Avelsforum och en BPH-föreläsning på fredagen. Lärorikt och intressant!

Maia var inte så intresserad av BPH-föreläsningen.

På lördagen var det utställningsdags för valpar och hanar. Vi visade Maia i valpklass 4-6 månader där hon blev tvåa med HP (Hederspris)! Maia fick riktigt fin kritik av domaren Ann-Chaterine Edoff!

(Foto: Erika Karlsson)

På kvällen serverades en god buffé med en massa skratt och prat med vänner och nya bekantskaper. Senare på kvällen var det dags för helgens viktigaste gren  wink,  rasspecialens snabbaste hund! Så roligt att se alla glada springande hundar (och hussar och mattar). Vinnare blev…. Hurrelvingens Sirius Af Stierne. Stort GRATTIS till Göran och Sirius!

På vårt söndagsschema stod utställning för tikar. Där ställdes systrarna Hurrelvingens Fantabulous Fiona och Hurrelvingens Splendid Saskia i juniorklass. Båda fick VG med fin kritik. I Öppen klass visades Hurrelvingens Easter Lily och Hurrelvingens Sothis Af Stierne. Båda två fick nöja sig med ett G.

Hurrelvingens Spendid Saskia

Hurrelvingens Fantabulous Fiona

På plats under helgen har vi också haft Maias syster Hurrelvingens Luna Soleil som tyvärr inte fastnade på någon bild. Ett litet yrväder med outsinlig energi!

Ett stort tack till alla trevliga människor som vi träffat och till funktionärer och arrangörer av denna rasspecial!

Söndag 16 juli 2017

Igår tävlingsdebuterade vår racerråtta Isa (Hurrelvingens Isis Af Stierne) och lillhusse Ludvig på inofficiell agilitytävling. Det blev disk i båda loppen men de var superduktiga! 

Banvandring

Isa tar skydd under silverduken mot högsommarvärmen.

Det är jobbigt att tävla agility. Varmt och massor med folk och hundar.

Söndag 25 juni 2017

Ett nytt hälsoresultat så här i midsommartider. Det är Hurrelvingens Red Umbra (u. SEUCH DKUCH Kilhult's Xellenta Lady In Red, e. SEUCH FIUCH Stolta Ebbas Cernunnos Af Mac Cee) som är röntgad med HD:A. 

Tisdag 25 april 2017

I söndags arrangerade rasklubbens aktivitetsgrupp Skåne-Blekinge en DSG-träff i Bjeveröd. Detta är ett återkommande arrangemang och det var precis lika trevligt som vanligt. Det kom massor av glada gårdshundar och deras hussar och mattar. För Hurrelvingens blev det en liten släktträff också då fyra av syskonen från vår Excellenta kull var på plats. De har nu hunnit bli 9 månader gamla. Vi hade med oss deras mamma Hurrelvingens Leija och deras halvsyster Hurrelvingens Isis Af Stierne. På plats var också Hurrelvingens Easter Candy (Elsa). Elsa är ID-hund och hennes matte berättade för alla hur viktigt det är att göra en så kallad "smeller". En smeller är något som luktar av enbart din hund. En sådan behövs om din hund skulle försvinna så att ID- och sök-hundar vet vad de ska spåra.Här syns från vänster mamma Hurrelvingens Leija och syskonen Hurrelvingens Magnificent Mabel, Hurrelvingens Eminent Edgar, Hurrelvingens Ripping Raphael och Hurrelvingens First-Class Fergus. Grabbarna hade väldigt svårt att koncentrera sig på annat än sin syster som löpte.

Torsdag 13 april 2017

Hurrelvingens kennel önskar en riktigt Glad Påsk!

Lördag 8 april 2017

Grattis till Röda kullen som fyller två år idag!

Torsdag 30 mars 2017

Idag är det påskkullens tur att bli gratulerade. Hurrelvingens Easter Ester, Easter Candy, Easter Lily, Easter Surprise, Easter Gift, Easter Magic, Easter Twig och Mr Easter fyller 4 år idag! Grattis!!

Onsdag 15 mars 2017

Idag har vi flera anledningar att fira. Hurrelvingens allra första kull, L-kullen, fyller 5 år idag. Grattis Leija, Lesotho, Lejonelle och Liona! Och så har vi ett nytt hälsoresultat. Hurrelvingens Fifty Shades Of Red är röntgad med HD:A!

Hurrelvingens Fifty Shades Of Red

Onsdag 22 februari 2017

Här kan ni läsa om Rymdkullen och se individuella bilder på valparna: Rymdkullen. Glöm inte att hänga med på Rymdkullens blogg!

Tisdag 21 februari 2017

Nu har valparna efter Hurrelvingens Isis Af Stierne och NOUCH SEUCH Samkas Orion Solan fått sina namn. Eftersom både Isa och Solan har namn efter stjärnbilder fick det bli rymdtema på denna kull. Valparna heter från vänster till höger:

Hurrelvingens Cosmic Ray (hane)
Hurrelvingens Maia Nebula (tik)
Hurrelvingens Luna Soleil (tik)

Måndag 20 februari 2017

Nu är de här! Hurrelvingens Isis Af Stierne och NOUCH SEUCH Samkas Orion Solan har blivit föräldrar. Igår kväll föddes tre trefärgade valpar. Två tikar och en hane. Den lilla familjen mår bra.

 

Torsdag 19 januari 2017

Nu är det bekräftat med ultraljud att Hurrelvingens Isis Af Stierne är dräktig! Den blivande pappan är NOUCH SEUCH Samkas Orion Solan. Valparna är beräknade att födas någon gång vecka 8.

Tisdag 10 januari 2017

Här kommer en liten sammanfattning över 2016. Har jag missat eller glömt några resultat eller andra spännande händelser ber jag om ursäkt. Tack alla fantastiska valpköpare för allt ni gör med era hundar! Även alla ni som inte finns med på några resultatlistor så klart. Man måste inte tävla, det räcker att ha kul med sin hund! Jag önskar er alla ett framgångsrikt och roligt 2017 med vad ni än har tänkt hitta på. Vi siktar på en kennelträff igen någon gång under året. Hoppas att vi träffas då!

Valpar

I juli föddes vår Excellenta kull efter Hurrelvingens Leija och Fjellalunda’s Excellent Elton. Det blev tre tikar och tre hanar som alla hittade fantastiska nya hem. Vi behöll avelsrätten till två av tikarna Hurrelvingens Fantabulous Fiona och Hurrelvingens Splendid Saskia.

Hurrelvingens Mr Easter blev pappa till en första kull på fyra valpar på Candelinz kennel, tre tikar och en hane. Mamma till kullen är Candelinz Donna Dicte.

På Lindas Tassars kennel fick Hurrelvingens Easter Ester en kull på åtta valpar, fem hanar och tre tikar.  Pappa är Skovherlighedens Campus.

I november fick Hurrelvingens Sothis Af Stierne en kull på fem valpar, två hanar och tre tikar hos Kennel Hopp Fallera i Finland. Pappa är Piccobello Audi’s Argos Of B & C.

Hälsoresultat:

Hurrelvingens Adhara Af Stierne HD:A, Patella ua
Hurrelvingens Gomeisa Af Stierne HD:B
Hurrelvingens Chara Af Stierne HD:C
Hurrelvingens Sothis Af Stierne HD:A, Patella ua, Ögon ua, PLL clear
Hurrelvingens Red Sienna HD:B

BPH:

Hurrelvingens Easter Candy
Hurrelvingens Gomeisa Af Stierne
Hurrelvingens Sirius Af Stierne
Hurrelvingens Fifty Shades Of Red
Hurrelvingens Red Baron

MH:

Hurrelvingens Fifty Shades Of Red

Från Rasklubbens resultatlistor:

Rallylydnad:

Delad plats 25: Hurrelvingens Gomeisa Af Stierne med 22 poäng
Plats 30: Hurrelvingens Sirius Af Stierne med 14 poäng

Utställning:

Delad plats 19: Stolta Ebbas Magne Af Fröja med 9 poäng

Utställning veteran:

Plats 6: SEUCH DKUCH Kilhult’s Xellenta Lady In Red med 6 poäng

Flera Hurrelvingen-hundar har visats i utställningsringen med fina resultat under året även om de inte hamnat på rasklubbens resultatlistor.

Hurrelvingens Isis Af Stierne har fått Exc och CK i både Sverige och Danmark och blev bästa tik 4 i Leksand i juni.
Hurrelvingens Red Baron fick VG och blev 2:a i juniorklass på rasspecialen i Degeberga.
Hurrelvingens Gomeisa Af Stierne är visad med VG både i juniorklass och unghundsklass under året.

På SGVKs utställning i Svedala i november deltog ett helt gäng Hurrelvingen-hundar.

Hurrelvingens Mr Easter fick Exc och blev 3:a i öppenklass.
Hurrelvingens Not So Red fick VG och blev 4:a i unghundklass.
Hurrelvingens Red Baron fick G i unghundklass.
Hurrelvingens Red Umbra fick VG och vann unghundsklassen.

Vi deltog också med en uppfödargrupp med Hurrelvingens Mr Easter, Isis Af Stierne, Not So Red och Red Umbra och blev bästa uppfödargrupp med HP och BIS2.

Nosework

Hurrelvingens Gomeisa Af Stierne har gjort godkänt doftprov.

På rasspecialen i Degeberga i augusti visade ett par hundar att Hurrelvingarna är snabba som vinden då Hurrelvingens Sirius Af Stierne kom 2:a och Hurrelvingens Easter Candy 3:a i tävlingen ”Rasspecialens snabbaste hund”.

Sist men verkligen inte minst så har Hurrelvingens Easter Candy utbildats till ID-Hund!

Torsdag 22 december 2016

Spännande nyheter! Hurrelvingens Isis Af Stierne är parad med NOUCH SEUCH Samkas Orion Solan. Förhoppningsvis blir det valpar i huset lagom till sportlovet v.8.

Tisdag 22 november 2016

Så kommer äntligen en liten rapport från förra helgens utställning i Svedala! SEUCH DKUCH Kilhult's Xellenta Lady In Red debuterade i veteranklass och blev tvåa med Exc och CK och slutade sedan som BT3! Vi ställde också upp med en uppfödargrupp som blev BIR med HP och BIS2! Ingående hundar var Hurrelvingens Mr Easter, Hurrelvingens Red Umbra, Hurrelvingens Not So Red och Hurrelvingens Isis Af Stierne. Gruppens kritik: "En jämn typriktig grupp med bra bröstkorgar och rätt proportioner. Samtliga med bra ben, vinklar och fötter. Ett mkt bra helhetsintryck". Tack alla för att ni kom med era fina hundar!!

Hurrelvingens Not So Red, Unghundsklass VG Kk4

Hurrelvingen Red Baron, Unghundsklass G

Hurrelvingens Mr Easter, Öppen klass Exc, Kk3

Hurrelvingens Isis Af Stierne, Öppen klass VG.

SEUCH DKUCH Kilhult's Excellenta Lady In Red Veteranklass Exc, Kk2, CK, BT3

Uppfödargrupp BIR, HP, BIS2

Torsdag 29 september 2016

Hurrelvingens hundar är snabba som blixten!

Måndag 26 september 2016

Alla valpar har flyttat och livet har återgått till det normala här på Hurrelvingens.

Tisdag 13 september 2016

Hurrelvingens Splendid Saskia behöver ett hem då hennes blivande ägare tyvärr fått lämna återbud pga sjukdom. Saskia är en lovande tikvalp på åtta veckor som säljs med bibehållen avelsrätt. Läs mer om Saskia här: Saskia

/img_1017.jpg

Måndag 22 augusti 2016

Idag säger vi stort GRATTIS på 2-årsdagen till Alice (Mirza), Harriet (Adhara), Stina (Chara), Lyra (Gomeisa), Sötis (Sothis), Isa (Isis) och Sirius i Hurrelvingens Stjärnkull!! Hoppas att ni blir ordentligt firade allihop! Isa hälsar att hon har fullt upp med att jobba som barnflicka åt sina småsyskon.

Söndag 14 augusti 2016

Idag blev Stolta Ebbas Magne Af fröja Bästa Hane 3 med R-cert i Ronneby. Dömde gjorde Åsa Andersson.

Onsdag 20 juli 2016

Från och med nu kommer nyheter om Leijas kull att hamna här:

Excellenta kullens blogg

Häng med!

Tisdag 19 juli 2016

Nu finns individuella bilder och namn på valparna här: Excellenta kullen

En liten hög med valpar. 

Söndag 17 juli 2016

Nu är de här! Ikväll födde Hurrelvingens Leija sex valpar, tre tikar och tre hanar. Pappa är Fjellalunda's Excellent Elton.

Lördag 9 juli 2016

Dag 52, en och en halv vecka kvar. 

Fredag 1 juli 2016

Några bilder från veckan som gått. Leija är idag på dag 44 och börjar redan bli rejält rund. Kanske blir det en stor kull igen.

Onsdag 22 juni 2016

Före - efter. Idag är Leija på d 35 och det syns tydligt en liten mage.

Måndag 20 juni 2016

Direkt efter Leijas ultraljud åkte vi på en kombinerad minisemester/utställningsresa till Dalarna. Magne och Isa ställdes på SKKs Internationella utställning i Leksand med riktigt fina resultat!

Stolta Ebbas Magne Af Fröja; Öppen klass Exc KK2, CK, BH2, R-cert
Hurrelvingens Isis Af Stierne; Unghundklass Exc KK1, CK, BT4

Isa och Magne smygkikar på konkurrenterna

Bästa hane 2 med R-cert och Bästa tik 4!

Det blev ett uppskattat besök vid Storsjön utanför Avesta också.

Onsdag 15 juni 2016

Goda nyheter! Hurrelvingens Leija är dräktig med Fjellalunda's Excellent Elton. Vid ultraljudsundersökningen idag syntes 4-5 små foster med tickande hjärtan. Ultraljud är en dålig metod att bestämma antal valpar så exakt hur många det blir får bli en överraskning. På bilden nedan syns två foster. På Hurrelvingens facebook-sida finns en liten film! https://www.facebook.com/hurrelvingens.kennel/

 

Söndag 29 maj 2016

En bra dag på utställning i Herlufmagle, Danmark. Hurrelvingens Isis Af Stierne ställdes i Unghundklass och fick Exc, KK1 CK och BT5 (av 10). Stolta Ebbas Magne Af Fröja fick i Öppen klass Exc, KK4.

 Nio av de tio tikarna i Bästa tik-klassen.

Magne på bordet.

Onsdag 25 maj 2016

Nytt Hälsoresultat. Hurrelvingens Red Sienna (u. SEUCH DKUCH Kilhult's Xellenta Lady In Red, e. SEUCH FIUCH Stolta Ebbas Cernunnos Af Mac Cee) är röntgad med HD:B.

Måndag 23 maj 2016

Det är en till Hurrelvinge som har presterat i helgen. Hurrelvingens Easter Candy (Elsa) har blivit färdigutbildad ID-hund! En ID-hund är utbildad för att söka efter bortsprungna husdjur. När Hurrelvingens Easter Lily försvann utanför Lund hösten 2015 var det just en ID-hund som hittade henne efter att hon varit borta i flera dagar. Jag hoppas att Elsa och matte Barbro kommer att få chans att göra nytta i framtiden! 

Söndag 22 maj 2016

Idag har Hurrelvingens Red Baron gjort BPH. Snyggt jobbat! 

Och så har Magne visat upp sig en sväng på utställningen i Hässleholm med resultat Ökl Exc KK4. Visade gjorde duktiga Pia Ringius. Det var inte helt lätt idag med en ofokuserad Magne med löptikar på hjärnan. 

Torsdag 19 maj 2016

Hurrelvingens Leija är parad med Fjellalunda's Excellent Elton. Om allt går som det ska väntas valpar v. 29. Läs mer här: https://hurrelvingens.n.nu/valpplaner-2016

 

Söndag 1 maj 2016

Finns det någon intresserad där ute?

Hurrelvingens kennel är eventuellt intresserad av att sälja en hanvalp med bibehållen avelsrätt med leverans v 21. Föräldrar är Hurrelvingens Easter Ester (HD:A) och Skovherlighedens Campus (HD:B). Läs mer om vad det innebär att köpa valp med bibehållen avelsrätt: Bibehållen avelsrätt

Låter det intressant hör av er till [email protected]

Lördag 16 april 2016

Nya bilder på mor och dotter Hurrelvingens Leija och Hurrelvingens Isis Af Stierne

/20160416.jpg

/20160416.jpg

 

Fredag 8 april 2016

Idag gratulerar vi Hurrelvingens Röda kull på 1-årsdagen! 

Grattis Aston, Bob, Tom, Boris, Chili, Pussla och Sally!!

Onsdag 30 mars 2016

Två skäl att fira denna onsdag!

Hurrelvingens Adhara Af Stierne är röntgad med HD:A och patella ua!

Hurrelvingens påskkull fyller tre år! 

Grattis!!!

Onsdag 23 mars 2016

Nya hälsoresultat från Finland! Hurrelvingens Sothis Af Stierne är röntgad med HD:A och undersökt med patella 0/0 och ögon ua. Hon är sedan tidigare testad PLL clear.

Tisdag 15 mars 2016

Idag fyller Hurrelvingens L-kull fyra år. Grattis Leija, Lejonelle (Lexie), Lesotho (Otto) och Liona!

Onsdag 9 mars 2016

Ett nytt hälsoresultat. Hurrelvingens Gomeisa Af Stierne (u. Hurrelvingens Leija, e. Adens Stierne Idel Ädel Adel) är röntgad med HD:B.

Måndag 22 februari 2016

Idag fyller Hurrelvingens Stjärnkull 18 månader! Nu är det unghundsklass som gäller om ni vill ut på utställning.

Grattis från Isa!

 

Måndag 8 februari 2016

Nya bilder på Leijas tillkommande, fina Fjellalunda's Excellent Elton.

Torsdag 2 februari 2016

Här kommer ett litet livstecken från oss på Hurrelvingens. Vi håller på och tinar upp efter några veckor med snö och kyla vilket hundarna älskade!

Magne och Isa har börjat träna agility igen och Texas har börjat på Nose Work, en aktivitet som passar honom perfekt. 

Och så bjuder jag på några nytagna bilder på vårt yrväder Isa.

 

Onsdag 30 december 2015

Hipp hipp hurra för våran Texas idag! Tänk att 6 år kan gå så fort.

 

Måndag 21 december 2015

Hurrelvingens Kennel önskar God Jul

och ett Gott Nytt 2016!

 

Fredag 18 december 2015

Goda nyheter. Hurrelvingens Easter Ester är röntgad med HD:A. 

 

Söndag 13 december 2015

Hurrelvingens Kennel önskar en trevlig Lucia!

Den fina Lucian på bilden är Hurrelvingens Liona som har lussat för sin familj i Stockholm i morse!

Måndag 2 november 2015

Här kommer en liten uppdatering från oss på Hurrelvingens Kennel. Hurrelvingens Isis Af Stierne är röntgad med HD:B. Och så har några Hurrelvingenhundar synts ute i utställningsringen igen. Hurrelvingens Isis Af Stierne och Hurrelvingens Red Baron har utställningstränat på en inofficiell valp- och juniorutställning i Hässleholm och det gick riktigt bra. Hurrelvingens Red Baron blev BIR-valp och Hurrelvingens Isis Af Stierne blev BIR-junior och BIG4.

Hurrelvingens Red Baron

Hurrelvingens Isis Af Stierne

Hurrelvingens Isis Af Stierne Junior-BIG4.

Hurrelvingens Red Umbra ställdes på Internationell utställning i Växjö där hon blev BIR-valp.

Hurrelvingens Red Umbra (Foto: Erika Karlsson)

Söndag 4 oktober 2015

Stolta Ebbas Magne Af Fröja blev Exc, Kk4 med fin kritik i Öppen klass idag på DSGKs utställning i St Merløse, DK. 34 hundar anmälda, domare: Hanne Leine Jensen.

Onsdag 30 september 2015

Sent omsider kommer här en liten rapport från vår kennelträff som ägde rum den 20 september. Tack alla glada som kom och gjorde vår träff så trevlig! 15 stycken Hurrelvingar var på plats och där var representanter från alla fyra kullarna. Det fanns chans att prova agility och viltspår vilket de flesta gjorde. Och så fikade vi och minglade och pratade en massa förstås. Det var verkligen kul att träffa er allihop! Jag bjuder på lite bilder, fler finns på Hurrelvingens facebook-sida.

https://www.facebook.com/hurrelvingens.kennel

Hela gänget!

Från L-kullen: HV Lejonelle och HV Leija

Från Påsk-kullen: HV Easter Surprise, HV Mr Easter, HV Easter Magic, HV Easter Twig och HV Easter Candy

Från Stjärnkullen: HV Adhara Af Stierne, HV Mirza Af Stierne, HV Sirius Af Stierne och HV Isis Af Stierne

Från Röda kullen: HV Fifty Shades Of Red, HV Red Umbra, HV Not So Red och HV Red Baron

Söndag 6 september 2015

Igår var Hurrelvingens Chara Af Stierne ute på sin allra första utställning, en inofficiell utställning i Kolmården och det gick riktigt bra. Hon blev BIR med HP och BIG3 junior! Grattis!

Lördag 22 augusti 2015

Grattis Hurrelvingens Stjärnkull på 1-årsdagen!!

Från vänster till höger (om ni nu inte skulle känna igen dem):

Gomeisa Af Stierne (Lyra), Chara Af Stierne (Stina), Sothis Af Stierne (Sötis), längst fram Mirza Af Stierne (Alice), bakom Isis Af Stierne (Isa), Adhara Af Stierne (Harriet) och längst till höger enda killen Sirius Af Stierne (Sirius).

Tisdag 18 augusti 2015 

Vår kombinerade minisemester/hundutställningstur med Magne och Isa på Bornholm blev riktigt lyckosam! Här är resultaten från de två utställningarna.

Lördag 20150815, Domare: Jens Utke Ramsing
Hurrelvingens Mr Easter, Öppenklass Exc, Kk2 CK, BH2 R-cert (Ägare och handler Simone Sehested)
Stolta Ebbas Magne Af Fröja, Öppenklass Exc, Kk3 CK, BH3
Hurrelvingens Isis Af Stierne, Juniorklass VG, Kk3

Söndag 20150816, Domare: Kresten Scheel
Stolta Ebbas Magne Af Fröja, Öppenklass Exc, Kk1 CK, BH1 CERT, BIM
Hurrelvingens Mr Easter, Öppenklass Exc, Kk2
Hurrelvingens Isis Af Stierne, Juniorklass VG, Kk1

Och så lite bilder förstås.

BIM Stolta Ebbas Magne Af Fröja och BIR WJW12 DK UCH SE UCH Red Robin Loppen Liva

 

Hurrelvingens Mr Easter som på lördagen fick Exc, CK och blev BH2 med R-cert!

(foto: Ulla Sehested)

Hurrelvingens Isis Af Stierne som fick VG bägge dagarna och vann Juniorklassen på söndagen.

 

Måndag 10 augusti 2015

Efter 4 kullar och 26 valpar har det äntligen blivit dags för Hurrelvingens första kennelträff!

 

 

Söndag 2 augusti 2015

Denna helg har det varit den årliga rasspecialen i Degeberga. 114 hundar deltog. Domare var Paul Stanton. I år ställde vi bara vår championtik SEUCH DKUCH Kilhult's Xellenta Lady In Red. Det var nästan två år sedan hon ställdes senast. Jag tror faktiskt att hon tyckte det var ganska kul att komma ut i ringen igen. Hon fick Exc men blev inte placerad i championkonkurrensen. Domaren gav den mest utförliga kritik vi någonsin fått och slog huvudet på spiken totalt vad gäller Ladys både brister och kvaliteter. Superroligt att få en sådan kritik!

(Foto: Anna Persson)

(Foto: Anna Persson)

(Foto: Anna Persson)

 

Torsdag 18 juni 2015

Nu har alla valpar i röda kullen flyttat till sina nya hem och lugnet och vardagen breder ut sig i huset igen. Läs på Röda kullens blogg var valparna har hamnat. 

I lördags deltog våra hanar Stolta Ebbas Magne Af Fröja och delägda Gassman's Julius på utställning i Avesta med fina resultat. Magne blev 2:a i Öppen klass med Exc och Julius vann Juniorklassen med Exc.

Stolta Ebbas Magne Af Fröja (foto: Erika Karlsson)

Gassman's Julius (foto: Erika Karlsson)

Söndag 31 maj 2015

Igår var Isa på inofficiell utställning i Burlöv. Löpet är slut och hon var tack och lov sitt vanliga glada jag igen. Det blev HP och BIR! I gruppfinalen blev det tyvärr ingen placering.

Kallt, kallt i väntan på gruppfinalen.

 

 

Onsdag 19 maj 2015

En hel månad sedan jag skrev något sist. Tiden går fort när man har valpar i huset! Alla valpar är tingade och börjar flytta till sina nya hem om bara ett par veckor. Men vi har hunnit med lite annat än att gosa med valpar också. I lördags var det utställning i Hässleholm. Isa deltog i valpklass för sista gången, på fredag fyller hon och hennes syskon i Stjärnkullen 9 månader och blir juniorer, och Magne ställdes i Öppen klass. Det var riktigt många DSG som deltog, 59 st anmälda och de flesta kom så konkurrensen var stor. Isa var mitt i sitt första löp och ganska sur och låg. Med facit i hand borde hon ha fått stanna hemma. Hon fick fin kritik av domaren men gick mest med svansen mellan benen så det blev ingen placering i valpklass för hennes del. Av nio valpar var det bara två som fick HP. Magne blev placerad 4:a i Öppen klass med Excellent. En som det gick bättre för var vår delägda hane Gassman's Julius som ställdes i Juniorklass för första gången och vann klassen med Excellent och CK!

På söndagen åkte vi till hundkapplöpningsbanan i Gärsnäs och Magne, Leija och Texas fick prova på hundkapp! Otroligt roligt!

Hurrelvingens Sothis Af Stierne har varit på utställning hemma i Finland och blivit BIM med HP. Grattis!

Sist men verkligen inte minst så har nu tre stycken från vår Påskkull blivit HD-röntgade, alla tre med HD:B. Det är Hurrelvingens Easter Lily, Easter Candy och Mr Easter som allihop är friröntgade. Hurrelvingens Easter Lily har dessutom genomfört ett BPH med bravur!

Hurrelvingens Easter Candy (Elsa) har gått eftersökskurs och matte har tagit älgskyttemärke. Grattis!

Lördag 18 april 2015

Nu finns individuella bilder på alla valpar på sidan Röda kullen och så har jag sparkat igång Röda kullens blogg där ni kan följa valparnas utveckling dag för dag.

En hane som säljs med bibehållen avelsrätt (se inlägget nedan) finns kvar att tinga!

Torsdag 16 april 2015

Vi är intresserade av att sälja en av Ladys och Ceasars hanvalpar med bibehållen avelsrätt. Vad innebär då det? 

Som uppfödare finns inte möjlighet att behålla alla hundar i vårt hem som vi har intresse av att använda i vår avel. Ett sätt att lösa detta på är att sälja lovande valpar med så kallad bibehållen avelsrätt. 

Att köpa en valp med bibehållen avelsrätt betyder att du som valpköpare äger valpen men att vi har rätt att använda den i avel. Du som köpare betalar halva den normala köpesumman mot att vi får behålla avelsrätten för tre parningar. Avtalet gäller fram till att hunden är fem år gammal. Allt är naturligtvis enligt SKKs regler och avtal. Du ska helst vara utställningsintresserad och inte bo allt för långt från Staffanstorp. Läs mer om att köpa valp med bibehållen avelsrätt HÄR. Tror du att det skulle vara något för dig, tveka inte att höra av dig till [email protected] eller på telefon 0763-384814.

Söndag 12 april 2015

Nu är namnen klara till Ladys och Ceasars valpar. Vår älskade Kilhult's Xellenta Lady In Red har i och med denna, sin tredje och sista kull, gett oss 19 st härliga valpar och allihop är röda. För att hylla vår röda Lady får därför valparna i denna kull namn på temat Röd. We proudly presents, bakifrån och framåt, från vänster till höger:

Hurrelvingens Red Sienna   Tik
Hurrelvingens Red Baron    Hane
Hurrelvingens Simply Red   Hane
Hurrelvingens Not So Red   Hane
Hurrelvingens Red Umbra   Tik
Hurrelvingens Fifty Shades Of Red Hane
Hurrelvingens Red Alert      Hane

Torsdag 9 april 2015

Igår, onsdag den 8 april föddes Ladys och Ceasars valpar. Det blev sju stycken, fem hanar och två tikar. Alla är som förväntat röda. Två valpar, en tik och en hane, har kort svans. Övriga har lång svans. Lady och den lilla familjen mår bra.

Onsdag 11 mars 2015

Lite smått och gott från Hurrelvingens Kennel. Först ut är en till BIR-valp från stjärnkullen. Det är Hurrelvingens Gomeisa Af Stierne, aka Lyra,  som blev BIR med fin kritik i slutet på februari. Grattis Lyra, matte och husse!

Och så har Magne varit ute på sin allra första agilitytävling. Han sprang med en god vän och som han sprang! Det blev disk i båda loppen, men med den farten och glädjen bådar det gott för framtiden.

Sist men inte minst visade dagens ultraljud att Lady är dräktig! Där syntes 5-6 stycken fina fosterblåsor med små foster som hade börjat röra på sig. Nu får vi alltså börja förbereda oss på riktigt för valpar i april.

Söndag 22 februari 2015

Idag säger vi grattis till Hurrelvingens Stjärnkull som fyller 6 månader. Isa (Hurrelvingens Isis Af Stierne) har firat genom att bli BIR med riktigt fin kritik på den stora valputställningen i Hässleholm. 

Lördag 7 februari 2015

Idag har Lady (SEUCH DKUCH Kilhult's Xellenta Lady In Red) blivit parad med Ceasar (SEUCH FIUCH Stolta Ebbas Cernunnos Af Mac Cee). Om allt går som det ska väntar vi valpar v 15 med leverans runt Sveriges nationaldag 6 juni. Läs mer under valpar.

Tisdag 6 januari 2015

Två dagar med My Dog i Göteborg är avklarade med blandade resultat. Denna gång hade vi med oss Magne och Leija och så deltog även vår delägda hanvalp Gassman's Julius. På måndagen var det Karl-Erik Johansson som dömde. Julius slog till och blev BIR-valp med strålande kritik. Leija fick tyvärr bara G. Magne var inte på sitt bästa humör och hade nog hellre tagit en skogspromenad än visat sig i ringen. Han vann ändå Öppen klass med Exc, men det blev tyvärr inget CK på grund av hans ovilja att visa sig. Idag gick det bättre. Nils Molin dömde och Julius blev återigen BIR-valp. Leija fick VG och Magne fick Exc med CK och blev slutligen andra bästa hane med CERT! "Bara" två CERT kvar till SEUCH. 

My Dog 1

Gassmans Julius BIR valp visad av Erika Karlsson.

Stolta Ebbas Magne Af Fröja Ökl Exc KK1.

Hurrelvingens Leija Ökl G.

My Dog 2

Gassmans Julius BIR-valp visad av Erika Karlsson.

Stolta Ebbas Magne Af Fröja Ökl Exc KK1 BH2 CERT.

Hurrelvingens Leija Ökl VG

En trött BIR-valp. (foto:Erika Karlsson)

Och en trött Magne. 

Onsdag 24 december 2014

God Jul och Gott Nytt År!

Söndag 9 november 2014

Igår var det SGVKs utställning i Svedala med 41 dansk-svenska gårdshundar anmälda. Domare var Carl-Gunnar Stafberg. Hurrelvingens Mr Easter och Stolta Ebbas Magne Af Fröja deltog och de gjorde det med bravur! Hurrelvingens Mr Easter visades som vanligt superfint av sin matte och fick Excellent och blev 2a i Unghundsklassen.

Magne han gick och blev Bästa hane 3 och knep reserv-certet i riktigt tuff konkurrens. Han slog bland annat Leijas fina pappa NORDUCH SE V-13 WW-14 Zkrubbe's Lionheart. Magne visades av min goda vän Pia Ringius. Tack för hjälpen Pia!

Måndag 27 oktober 2014

GRATTIS till Hurrelvingens Easter Candy (Elsa) som har klarat anlagstest i viltspår med omdömet "God spårvillighet". Snyggt jobbat!

 

Fredag 24 oktober 2014

Idag säger vi GRATTIS till Stolta Ebbas Magne Af Fröja som fyller 2 år!

Torsdag 9 oktober 2014

Idag har vi fått riktigt goda nyheter. Hurrelvingens Mr Easter u. SEUCH DKUCH Kilhult's Xellenta Lady In Red, e. NOUCH Aridgecrat's Modige Mads är röntgad med HD:B. 

(foto: Simone Sehested)

Tisdag 30 september 2014

Här är en alldeles färsk bild på vår samägda hane Gassman's Julius.

Söndag 31 augusti 2014

Vår lille hane Gassman's Julius som vi samäger med Stolta Ebbas kennel har blivit 8 veckor och flyttat hem till Stolta Ebbas där han kommer att bo den mesta tiden.

/julius-8-veckor.jpg

Tisdag 26 augusti 2014

Nu har jag sparkat igång Stjärnkullens blogg. Där hamnar alla nyheter om Stjärnkullen.

Söndag 24 augusti 2014

Nu finns bilder på de enskilda valparna inlagda här: Stjärnkullen 

Söndag 24 augusti 2014

Här är hela Hurrelvingens stjärnkull u, Hurrelvingens Leija e. Adens Stierne Idel Ädel Adel. De har fått sina namn efter stjärnor eller formationer i stjärnbilderna Stora och Lilla hunden och Jakthundarna. Efternamnet efter pappa så klart. Från vänster till höger:

Hurrelvingens Gomeisa Af Stierne (ovanpå Leija)
Hurrelvingens Chara Af Stierne
Hurrelvingens Mirza Af Stierne
Hurrelvingens Sirius Af Stierne (hanen)
Hurrelvingens Sothis Af Stierne
Hurrelvingens Isis Af Stierne
Hurrelvingens Adhara Af Stierne


 

Lördag 23 augusti 2014

Hurrelvingens Leija fick igår kväll 7 fina valpar, sex tikar och en hane. De har mycket färg, men vad för färg är jag inte helt säker på än. Två tikar är klart röda, övriga fem valpar är mörka, troligen mörk vilt som morfar Lionheart, men det är också möjligt att de också är röda. Det får tiden utvisa. Alla 7 har lång svans! Valpningen gick i racerfart och alla 7 var ute på drygt två timmar. Mamma och valpar mår fint.

Lördag 16 augusti 2014

Här är hon igen "lilla" Leija. Nu är det bara ca 1 vecka kvar. 

 

Onsdag 13 augusti 2014

Hurrelvingens Kennel proudly presents vårt senaste nytillskott Gassman's Julius (u. Gassman's Polly, e. SEUCH, FIUCH Stolta Ebbas Cernunnos Af Mac Cee). Julius kommer att samägas med och bo på Stolta Ebbas Kennel. (foto: Erika Karlsson)

     /gassmans-julius.jpg

Måndag 11 augusti 2014

I helgen har världens största hundutställning "World Dogshow 2014" gått av stapeln i Helsingfors. Vi är så glada att kunna gratulera Leijas pappa Zkrubbes Lionheart till BIM och WW-14. Lionheart kunde lägga följande titlar till sin rad; WW-14, FIUCH och NORDUCH. Hela raden ser nu ut så här: SEUCH, DKUCH, FIUCH, NORDUCH, SE V-13, WW-14 Zkubbe's Lionheart. En fantastisk hund på alla sätt och vis! Ett stort grattis till alla inblandade från oss på Hurrelvingens Kennel. 

SEUCH, DKUCH, FIUCH, NORDUCH, SE V-13, WW-14 Zkrubbe's Lionheart med sin ägare Lotta.

(foto:Marika Lindelöf)

 

Söndag 10 augusti 2014

En färsk bild på den blivande mamman. Två veckor kvar.

 

Lördag 2 augusti 2014

Den nya valplådan är färdigbyggd.

 

Lördag 26 juli 2014

Nu börjar det synas en liten mage på Leija!

/leia-d34.jpg

 

Måndag 21 juli 2014

Idag har vi gjort ultraljud på Leija och visst väntar hon valpar! Minst fyra fina fosterblåsor syntes.

Tisdag 24 juni 2014

Det blir inte alltid som man har tänkt sig. Då är det bra att ha en plan B. Leija löper äntligen och när det blev dags för parning fungerade det tyvärr inte med den hane vi planerat att använda. Vi for istället i ilfart till Laholm till Riddarens Kennel för en date med Adens Stierne Idel Ädel Adel (Lasse). Tycke uppstod och Leija och Lasse är nu parade. Lasse är en riktigt härlig hane med gammal svensk stam. Det är otroligt roligt att få möjlighet att få in hans linjer till Hurrelvingens kennel. Lasse, född 2010, är trefärgad med lång svans. Han är röntgad med HD:A, patella är ua och han är MH-testad. Han är utställd med Excellent i Juniorklass. Håll nu tummarna för att det blir valpar i slutet av augusti! Och ett stort tack till Marie på Riddarens Kennel som låter oss använda Lasse!

/img-4063.jpg

 

Fredag 20 juni 2014

 

Glad Midsommar 

önskar vi på 

Hurrelvingens

 

 

Tisdag 17 juni 2014

I söndags var det dags för SGVKs utställning i Landskrona. Jens Myrman dömde. Stolta Ebbas Magne Af Fröja fick VG och Kk1 i unghundklass. I juniorklassen fick Hurrelvingens Easter Candy G  och Hurrelvingens Easter Lily VG. 

 

Torsdag 5 juni 2014

Lady    Ceasar

Nu kan jag inte hålla mig längre utan avslöjar lite av 2015 års planer!

SE UCH, DK UCH Kilhult’s Xellenta Lady In Red ska paras med SE UCH, FI UCH Stolta Ebbas Cernunnos Af Mac Cee. Denna parning är mycket efterlängtad. Vi har väntat på fine Ceasar sedan vi bestämde att Lady skulle gå i avel och vinter/vår 2015 är det äntligen dags! Läs mer om Lady och Ceasar under valpar.

/stolta-ebbas-cernunnos-af-mac-cee.jpg/img-1493.jpg

Stolta Ebbas Cernunnos Af Mac Cee                        Kilhult's Xellenta Lady In Red

(foto: Erika Karlsson)

 

Måndag 2 juni 2014

I helgen har det varit 25-årsjubileumsutställning i Nyvang, Danmark. På lördagen dömde Ole Staunskjaer och på söndagen Lars Adeheimer. Det var alltså två riktiga dsg-specialister som stod för bedömningarna. Hurrelvingens Mr Easter, deltog båda dagarna. På lördagen blev det ett VG i juniorklass och på söndagen blev det Excellent med CK och Kk4. Det blev också en fin 4:e placering i "barn og hund" tillsammans med lillmatte Clara både på lördagen och söndagen. Grattis till fina resultat! Fotograf är Ulla Sehested.

 

Söndag 11 maj 2014

Idag har Texas och Leija varit på Jakthundens dag i Fulltofta och testat om de duger som jakthundar. En supertrevlig dag! Vi har provat apport, vattenapport, test mot vildsvinsattrapp och viltspår med blandat resultat. Några apportörer tror jag aldrig de blir, båda två rullade sig i anden istället.

Leija tyckte vattenapporten var mer intressant (allt där vatten är inblandat är ju kul).

Leija visade sig också vara super med vildsvinet och efteråt kom det fram några som frågade vad det var för ras som var så duktig med grisen.

Texas var som väntat i sitt rätta element med viltspåret. Han tog ett långt spår med flera vinklar utan problem.

 

Det har varit två-dagarsutställning i Roskilde också denna helg där Hurrelvingens Mr Easter fick fina placeringar båda dagarna. På lördagen blev det Exc och KK2 för Marianne Schlüter och på söndagen Exc och KK4 för Inger Dahle.

 

 

Fredag 19 april 2014

GLAD PÅSK!

 

Söndag 30 mars 2014

Idag säger vi GRATTIS till detta sköna gäng! Det är Hurrelvingens påskkull som fyller ett år idag! 

img-9711.jpg

 

Fredag 28 mars 2014

Idag har Twig flyttat till sin nya familj. Han kommer att bo på landet tillsammans med husse, matte och gårdshundstiken Irma.

Tisdag 25 mars 2014

Hurrelvingens Easter Twig behöver ett nytt hem då hans familj inte kan ha honom kvar längre. Twig är ett år gammal och kastrerad. Kontakta oss för mer info om Twig på tel 0763-384814 eller e-mail [email protected]

/img-1857-2.jpg

 

Måndag 24 mars 2014

Igår var det dags för den årliga internationella utställningen i Malmö. Eftersom vi trodde att vi skulle ha dräktig tik hemma vid denna tidpunkt var ingen av våra egna hundar anmälda. Totalt deltog 58 dansk-svenska gårdshundar. Dömde gjorde Paul Stanton. Hurrelvingens Mr Easter (Mayson) och Easter Ester var anmälda i juniorklassen för hanar resp. tikar. Ester som fortfarande är tunn och luftig fick nöja sig med ett Good. Mayson fick Excellent och blev placerad 3:a i klassen med en riktigt fin kritik.

/img-2647.jpg

Tisdag 18 mars 2014

Idag bjuder jag på en bildserie över hur en gårdshundshanes huvud kan utvecklas.

/magne-13-veckor.jpg

Magne 13 veckor

/magne-9-man.jpg

Magne 9 månader

/magne-15-man.jpg

Magne 15 månader

 

Lördag 15 mars 2014

Idag säger vi GRATTIS till Hurrelvingens L-kull som fyller 2 år! Så här såg de ut när de var ca en månad gamla.

 

    Leija                                                            Lejonelle

cimg6699.jpgcimg6616.jpg

                            Liona                                                     Lesotho

cimg6602.jpgcimg6615.jpg

 

Tisdag 25 februari 2014

Hurrelvingens Mr Easters ägare har fått honom fotograferad och jag har fått lov att visa några av de fina bilderna. Det är Caroline Buur som är fotograf.

/mayson-11-11-man.jpg

/mayson15-11-man.jpg

/mayson-3-11-man.jpg

/mayson-7-11-man.jpg

/mayson16-11-man.jpg

 

Måndag 24 februari 2014

Kilhult's Xellenta Lady In Red och Hurrelvingens Leija blev idag ögonlysta med resultat ua på Öresunds Veterinärklinik.

 

Söndag 23 februari 2014

Två veckor till har gått och denna tjej visar inga som helst tecken på att börja löpa, och ja, det är bara att fortsätta vänta.

/img-2486.jpg

Söndag 9 februari 2014

Fel tik (Lady) löper för fullt och gör livet jobbigt för hanarna på Hurrelvingens (mest Magne). Vi väntar och väntar och väntar på att Leija ska följa efter sin mamma…

Under löpen hålls tikar och hanar åtskilda och de blir sysselsatta två och två. Här kommer några bilder från den senaste tiden. 

/img-2403.jpg

Texas med kompisarna BW och Vixx som är av rasen engelsk springer spaniel.

/img-2407.jpg

/img-2424.jpg

/img-2427.jpg

/img-2432.jpg

 

Söndag 26 januari 2014

I morse bar det iväg till Danmark med Lady för att göra ett nytt försök i utställningsringen och denna gång gick det vägen! Lady fick Exc, Kk2 med CK i championklassen. Hon slutade som bästa tik 3 med CERT och blev därmed även dansk utställningschampion! Hurra!!

/img-2326.jpg

Ladys lovande son, Hurrelvingens Mr Easter, gjorde sin officiella utställningspremiär och fick Exc, Kk3 i juniorklassen med fin kritik. Han har definitivt framtiden för sig. Detta team får ni se upp för!

/img-2306.jpg

 

Onsdag 15 januari 2014 

Vi har en planerad parning av Hurrelvingens Leija vid nästa löp som beräknas infalla någon gång i februari. Den utvalde fine hanen heter Haritzas Urax och är SE UCH. Mer information finns under valpar

/haritzas-urax-se.jpg

SE UCH Haritzas Urax (foto:Erika Karlsson)

 

Lördag 11 januari 2014

Ett nytt år har börjat med nya planer här på Hurrelvingens.

Mindan’s Texas

/v-d806.jpg

För Texas del är det träning som gäller. Han behöver fortfarande bygga mer muskler bak efter sin patelleoperation. Han har tyvärr också lagt på sig en del efter sin kastrering och behöver gå ner något kilo. Vi försöker också hitta en viltspårskurs för att komma igång ordentligt med spårningen, en aktivitet som Texas älskar.

Stolta Ebbas Magne Af Fröja

/img-2064.jpg

Magne ska gå en nybörjarkurs i agility med start i mars. Det ska bli riktigt roligt att se om det passar honom. I takt med att han breddar sig och utvecklas mer i kroppen kommer vi också att åka på några utställningar. Vi börjar nog i Malmö i slutet på mars. Mest för att han inte ska glömma hur det går till.

Kilhult’s Xellenta Lady In Red

/img-2118.jpg

Lady ska vila från valpar i år efter sin stora kull 2013. Vi kommer att åka på några danska utställningar med henne i år för att försöka få det där danska championatet.

Hurrelvingens Leija

/img-2200.jpg

Leija kommer att paras vid nästa löp som förväntas bli någon gång i februari. Det bli alltså förhoppningsvis en valpkull här på Hurrelvingens även denna vår.

Vi följer så klart också med spänning hur de valpar från påskkullen som vi sparat avelsrätten på, Hurrelvingens Easter Candy och Mr Easter, utvecklas.

Och självklart blir vi jätteglada för alla bilder och små rapporter vi får från alla våra valpköpare. Vi hoppas att ni alla får ett bra 2014 tillsammans med era hundar!

 

Nyårsafton 2013

GOTT NYTT ÅR önskar vi på Hurrelvingens Kennel!

/img-2032-2.jpg

Måndag 30 december 2013

Idag säger vi GRATTIS på födelsedagen till vår älskade Texas, flockens klippa, som fyller 4 år i dag. 

/img-1823-2.jpg

/img-1933.jpg

 

Lördag 21 december 2013

 

/julkort2013.jpg

 

Tisdag 9 december 2013

Det händer inte något speciellt just nu här på Hurrelvingens Kennel. Då får jag istället rapportera om L-kullens pappas, Zkrubbes's Lionheart, fina framgångar. Lionheart blev nämligen BIM på Stockholmsmässan i helgen och därmed årets utställningshund 2013 i rasklubben! Den fina bilden från utställningen i Stockholm är tagen av Frika Fredrika Essgärde Wass.

  

 

 

Tisdag 12 november 2013

I söndags gick den stora valputställlningen Malmö Valp av stapeln. Över tusen valpar av olika raser hade samlats på Malmömässan. Sjutton gårdshundsvalpar var på plats och tre stycken valpar från Ladys påskkull representerade Hurrelvingens kennel. Easter Candy (Elsa), Easter Lily och Mr Easter (Mayson) med handlers skötte sig allihop galant och även om de stora framgångarna uteblev denna dag så tar vi med oss alla andra lovord som vi fick. Domaren för dagen gillade tyvärr inte vår typ av dsg men det är så det är i utställningsvärlden. Vi blickar framåt mot nya utställningar och nya domare.

elsa.jpg

Hurrelvingens Easter Candy

lily.jpg

Hurrelvingens Easter Lily

mayson.jpg

Hurrelvingens Mr Easter

Gå in och kika på https://www.facebook.com/www.artbylouise Där har fotograf Louise Malmsten ett album med bilder från Malmö Valp och både Elsa och Mayson finns med!

Till sist en länk till Elsas tankar om dagen. http://elsadsg.wordpress.com/2013/11/11/malmo-valp/

 

Lördag 9 november 2013

Hemkomna från ett kyligt ridhus i Svedala där vi tillbringat dagen med SGVK-utställning med 53 dsg anmälda. Fina söta Leija fick Exc och kk4 i unghundsklassen och är därmed helt avelsklar! På plats var också Leijas kullbror Hurrelvingens Lesotho som fick Exc med fin kritik. Lady fick Exc och kk3 i championklassen. BIR och BIS2 blev Leijas och Lesothos pappa Zkrubbe's Lionheart!

leija3.jpg

Hurrelvingens Leija

 

lesotho.jpg

Hurrelvingens Lesotho

 

lionheart.jpg

Zkrubbe's Lionheart

 

Måndag 4 november 2013

I helgen ställde vi Lady i danska Herning på en tvådagarsutställning med förhoppning om ett danskt cert och ett danskt utställningschampionat. Söndagens utställning var en titelutställning där "Dansk vinnare" korades. Motståndet var riktigt tufft så fina Lady räckte inte ända fram denna gång. Det blev i alla fall fin kritik båda dagarna. På lördagen bedömde Saija Juutilainen Lady till Exc och hon blev 2:a i championkonkurensen med CK. På söndagen blev det bara ett Exc av domaren Arne Foss.

Igår fyllde vår älskade Lady också 5 år så hon blev ordentligt firad ändå!

lady-herning.jpg

 

Lördag 26 oktober 2013

Jag har glömt att gratulera lille store Magne här på hemsidan. Han fyllde faktiskt 1 år i torsdags så grattis i efterskott Magne!

magne-1-ar.jpg

Onsdag 16 oktober 2013

Jag har fått en så fin bild på Ladys mamma Kungsholmens Sallie av snälla Marika Lindelöf På Kitenga Kennel. Visst kan man se likheterna både till Lady och många av hennes valpar!

kungsholmenssallie-copyright-marikalindelof.jpg

 

Torsdag 10 oktober 2013

Ni har väl inte missat att det är påskkullens pappa Aridgeocrats Modige Mads som är omslagspojke på senaste numret av Gårdshunden!

img-1226.jpg

 

Onsdag 9 oktober 2013

I fredags HD-röntgades och patellakollades Hurrelvingens Leija på Jennyhills Veterinärklinik. Patella var utan anmärkning och idag kom beskedet från SKK som läser av HD-röntgen; HD:B! Det betyder att Leija är friröntgad och klar för avel när hon har åldern inne. HURRA!!!

img-1200.jpg

  

Måndag 30 september 2013

Idag säger vi GRATTIS till påskkullen som fyller 6 månader! Tänk att det har gått så lång tid sedan den där påskaftonsnatten när valparna aldrig slutade komma.

Mamma Lady är just nu mest upptagen med att gräva efter sork.

lady-pa-sorkjakt.jpg

 

Lördag 21 september 2013

Så har vi klarat av dagens styrketräning. Magne provade på water treadmillen för första gången vilket gick alldeles galant!

img-1134.jpg

img-1143.jpg

img-1156.jpg

img-1158.jpg

 

Söndag 15 september 2013

Idag ställdes Magne och Lady på ett regnigt Sofiero. Hela 51 st dansk-svenska gårdshundar var anmälda. Magne fick Excellent och Kk 2 i juniorklassen och Lady Excellent och Kk4 i championklassen. Detta blir nog sista svenska utställningen för oss i år. Lady är anmäld till en tvådagarsutställning i Herning, Danmark i början av november. Lyckas vi ta ett cert där blir hon även DK UCH.

magne-sofiero.jpg

champion-kk.jpg

 

Måndag 9 september 2013

Hela flocken har varit på långweekend på Öland. En minisemester kombinerat med utställning i underbart sensommarväder. Öland visade sig från sin allra bästa sida. Det blev till och med ett bad för delar av flocken. Leija och Magne var de som tog ett dopp i Östersjön tillsammans med två av hussarna.

En blöt Leija efter en simtur vid raukarna.

img-1002.jpg

Resultatmässigt gick det väl si och så. Det var officiell premiär för Magne i juniorklass och han fick VG med fin kritik. Det var tyvärr ingen bra dag för Leija som bara fick G. Lady däremot fick årets näst bästa resultat Exc med CK och slutade som bästa tik 4.

Bästa tikkvartetten.

img-1057.jpg

På väg hem.

img-1098.jpg

 

Söndag 11 augusti 2013

Hurrelvingens Easter Ester har också varit ute och visat upp sig på utställning och det gick riktigt bra! Grattis!

v-02101.jpg

 

Lördag 10 augusti 2013

Idag har jag och Texas gjort något riktigt roligt. Vi har varit på dogparkour-kurs i Malmö. Vad är då det kanske ni undrar. Jo det är helt enkelt balansträning där man använder det man har i sin omgivning på ett klokt och säkert sätt.

img-0893.jpg

img-0891.jpg

img-0890.jpg

img-0888.jpg

 

Söndag 4 augusti 2013

Denna helg är det årets stora rasspecial med officiell utställning i Tollarp. I år deltar 160 hundar under de två dagarna. Vi ställer ingen av våra egna hundar i år men några av Ladys påskvalpar var där igår och fick väldigt fina resultat och kritiker. Både valpar och ägare var så duktiga! Grattis till er allihop, snyggt jobbat!

Hurrelvingens Easter Twig kom 2:a i valpklassen hanar 4-6 månader.

twig-i-tollarp.jpg

Hurrelvingens Easter Candy kom 3:a med HP i valpklassen tikar 4-6 månader.

elsa-i-tollarp.jpg

Hurrelvingens Easter Lily vann valpklassen tikar 4-6 månader med HP och blev totalt 2:a bästa tikvalp!

lily-i-tollarp.jpg

 

Söndag 14 juli 2013

Så har det varit utställningsdags igen. Två dagars utställning i Tvååker med domare Nils Molin på fredagen och Eva Liljekvist-Borg på lördagen. På fredagen fick Leija igen VG och blev kk4 i juniorklass med fin kritik. Lady fick Exc och blev kk3 med CK men oplacerad i bästa tik. Magne slog till och blev BIR-valp med HP!

magne-bir-valp.jpg

På lördagen blev Magne 2:a av hanvalparna, Lady blev Exc och kk4 i championklassen och Leija fick sitt första Exc i juniorklass.

Glad Leija och husse.

img-0726.jpg

 

Måndag 1 juli 2013

Igår var det nationell utställning i Borås och Lady, Leija och Magne ställdes för domare Bo Skalin. Efter en resa i hällregn kom solen fram precis när vi kom fram till utställningen och solen sken på många sätt denna dag och jag har fortfarande inte slutat le över de fantastiska resultaten.

Först ut i valpklassen var Stolta Ebbas Magne Af Fröja som igen fick HP och slutade som BIM valp!

komp-magne.jpg

 

Sedan var det Hurrelvingens Leijas tur i juniorklass. Idag gick det bättre och hon fick VG och Kk4 med fin kritik.

leija-boras-2013.jpg

 

Sist in i ringen var Kilhult's Xellenta Lady In Red i championklassen som hon vann med CK.

lady1-boras2013.jpg

I bästa tik-klassen blev det också vinst och till sist blev resultatet BIM! BIR blev fina hanen Addidacs Casey Coyle.

komp-bt.jpg

 birobim-boras-2013.jpg

kompbirbim.jpg

Ladys kritik: "Härlig tik, kunde ha lite mer bredd i skallen, mkt bra kropp, vacker hals som är kraftig, välplacerad skuldra, korr prop. Härlig attityd i ringen, välmusklad. Rör sig mkt bra. Mkt bra rastyp."

En rolig bonus var att domaren ville att vi skulle stanna efter utställningen och visa både Lady och Leija som typiska rasrepresentanter för en ny domare i rasen.

Måndag 24 juni 2013

Hemma igen efter en veckas semester med midsommarfirande i Dalarna. Vi passade också på att delta på utställning i Avesta där Päivi Eerola dömde gårdshundarna. Lady blev Exc, Kk1 med CK men oplacerad i bästa tik. Leija fick tyvärr bara G. Magne slog till och blev BIR-valp med riktigt fin kritik!

img-0486.jpg

 

Lördag 25 maj 2013

Idag har det varit en hektiskt dag. Eftermiddag/kväll leverans av fyra valpar från påskkullen och på förmiddagen gjorde jag BPH med Leija på Bjuvs Brukshundklubb. Hon skötte sig galant och fick högsta poäng på nyfikenhet och trygghet i alla moment. Eftersom veterinären igår konstaterade att hon har öroninflammation valde vi att stå över skottmomentet. En film på skrammelmomentet där hon nyfiken och glad till och med stoppade in huvudet i maskinen!

Leija BPH

Lördag 18 maj 2013

26 grader varmt i Hässleholm idag och utställning med småttingarna. Hurrelvingens Leija gjorde premiär i juniorklassen. 11 juniortikar och en tuff domare och vår duktiga Leija fick VG och blev placerad 4:a! Domaren tyckte jättemycket om henne, men så var det ju det här med färgen... Stolta Ebbas Magne av Fröja var med och övade i valpklassen och var också jätteduktig! Han behöver mogna tyckte domaren och placerade honom 2:a av de två valpar som deltog. Lite bonuskul att Leijas fina pappa Zkrubbes Lionheart blev BIR!

leija-1.jpg

leija-2.jpg

leija-3.jpg

magne-1.jpg

 

Torsdag 11 april

Leija och Magne är anmälda till Hässleholm 18 maj. Det blir premiär för Leija i juniorklass. Misstänker att det kommer att gå så där eftersom hon fortfarande är så tunn, men men. Domare är Ann Rode. Henne har vi aldrig ställt för tidigare så det blir spännande att se vad hon gillar för typ av DSG.

Tisdag 9 april 2013

Nu finns sidan påskkullens blogg på plats. Där kommer alla nyheter om påskkullen att hamna.

Lördag 6 april 2013

Nu finns alldeles färska bilder på valparna här: påskkullen

Torsdag 4 april 2013

Påskkullen 5 dagar gamla.

paskkullen-dag5.jpg

 

Onsdag 3 april 2013

Lugnet före stormen.

Från vänster till höger framme i bilden Easter Surprise, Easter Magic (på rygg), Easter Twig, Easter Candy och Mr Easter. Hos mamma Lady ligger Easter Gift och så Easter Lily med ryggen hitåt. Easter Ester har krupit upp bakom mamma Lady.

paskkullen-dag-3.jpg

 

Tisdag 2 april 2013

Easter Gift är mätt och trött.

img-8762.jpg

Måndag 1 april 2013

Tikarna Easter Candy och Easter Ester och hanen Easter Twig

img-8751.jpg

Söndag 31 mars 2013

Tyvärr klarade sig inte den allra minsta fina lilla hanen trots våra hjälpinsatser.

De andra åtta valparna verkar starka och livskraftiga. Här är de allihop från vänster till höger:

Hurrelvingens Easter Twig      hane med lång svans
Hurrelvingens Easter Ester      tik med stubbsvans
Hurrelvingens Mr Easter         hane med stubbsvans
Hurrelvingens Easter Surprise  hane med lång svans
Hurrelvingens Easter Lily         tik med stubbsvans
Hurrelvingens Easter Candy  tik med stubbsvans
Hurrelvingens Easter Magic   hane med lång svans
Hurrelvingens Easter Gift       hane med lång svans

paskkullen-1-dag-gamla.jpg

 

Påskafton 2013

Alla nio valpar i Hurrelvingens Påskkull är vita med olika nyanser av röda/viltfärgade tecken. En del är så mörka att de nästan är svarta en del ser viltfärgade ut och några är ljusare röda. Vilken färg de kommer att registreras som återstår att se. Det blev också svansar i alla möjliga olika längder; avsaknad av svans, stubbsvansar i olika längder och hellånga svansar. Alla tre tikar har lite olika långa stubbsvansar. På bilden skymtar nästan alla nio valpar, men den är tagen med en dålig mobilkamera så färgåtergivningen är inte speciellt bra.

2013-03-30-09-17-03-151.jpg

 

Påskafton lördag 30 mars 2013

Natten till påskafton kom så äntligen valparna. Lady nedkom med inte mindre än 9(!) valpar. Sex hanar och tre tikar. En riktig rekordkull. Nu vilar Lady och valparna (och vi) efter en lång natt. Info och bilder kommer!

Onsdag 27 mars 2013

Undrar om valparna tänker vänta tills det blir vår...

lady-d62.jpg

 

Lördag 23 mars 2013

Lady på promenad. Inga valpar än...

img-8584.jpg

img-8591v2.jpg

Onsdag 20 mars 2013

I väntan på valparna får ni njuta av denna ljuvliga bild från Marianne Thoresen på den blivande fadern, Aridgeocrat's Modige Mads.

197320-450591148347410-1283366259-n.jpg

Tisdag 19 mars 2013

Ja nu är det bara en dryg vecka kvar tills valparna kommer. Längtar!

2013-03-19-08-30-14-609.jpg

Lördag 16 mars 2013

Jag får som sagt kontinuerligt höra om hur det går för hundarna i L-kullen som nu blivit ett år gamla. Lexie (Lejonelle) har tydligen blivit en fantastisk jägare som rensar gården från möss och sork och lägger nya byten varje dag på trappan. Minstingen Liona har minsann en egen facebooksida där hon berättar om sina äventyr HurrelvingensLiona. Den enda gossen i kullen Otto (Lesotho) har blivit så här snygg och ståtlig.

lesotho-1-ar.jpg

(foto: Åsa Mannesson-Fransson)

Fredag 15 mars 2013

Vi önskar ett stort GRATTIS till alla i Hurrelvingens L-kull; Leija, Lexie (Lejonelle), Otto, (Lesotho) och Liona som fyller ett år idag . Jag får kontinuerligt rapporter om Ladys första kull och det värmer i hjärtat att höra att allihop har blivit så trevliga, mysiga hundar. Det glädjer mig också att allihop har hamnat i så underbara hem!

Så här såg det ut för precis ett år sedan.

lady-och-valparna.jpg

Tisdag 12 mars 2013

Lady på promenad. Ca två veckor kvar och de små håller igång för fullt där inne.

2013-03-12-11-03-50-621.jpg

 

Tisdag 5 mars 2013

Ca tre veckors väntan kvar. Nu syns en liten mage tydligt.

lady-d40.jpg

Söndag 3 mars 2013

Idag har ungdomarna Leija och Magne visat upp sig på den traditionella valputställningen i Qpoolen i Hässleholm och de var alldeles otroligt duktiga. Det var som vanligt husse som var handler. Magne slutade som bästa hanvalp 3 med HP. Leija blev utan HP men fick jättefin kritik.

magne1-20130303.jpgmagne3-20130303.jpgleija1-20130303.jpgimg-8548.jpg

Fredag 22 februari 2013

Idag fick vi det glädjande beskedet att SE UCH Kilhult's Xellenta Lady In Red väntar valpar! Ultraljudsundersökningen visade minst fyra fina fosterblåsor så nu börjar nedräkningen.

022213115055.jpg

Onsdag 30 januari 2013

Ja det var en händelserik helg. Inte nog med Ladys och Mads parning, vi hann också med att hämta hem 13 veckor gamle Stolta Ebbas Magne Af Fröja från Stolta Ebbas kennel i Töreboda. Denne lille söte kille har redan funnit sig väl till rätta i flocken. Vår förhoppning är så klart att han i framtiden ska kunna gå in i vår avel.

img-8247.jpg

Måndag 28 januari 2013

Helgen tillbringades i Oslotrakten och Lady är nu parad med Aridgeocrat's Modige Mads. Mads är en fantastiskt trevlig och snygg hane och Lady och han fattade tycke för varandra direkt. Det blev tre parningar, en varje dag så nu väntar vi med spänning på resultatet. Om allt går som det ska blir det valpar lagom till påsk.

lady-och-mads-2.jpg

lady-och-mads-1.jpg

 

Lördag 19 januari 2013

Ladys löp är igång och nästa helg åker vi på date med tjusige gutten Aridgecrat's Modige Mads.

dsc-9818.jpg

(foto: Marianne Thoresen)

Torsdag 3 januari 2013

Vi har fått så fina julbilder på Leijas söta syskon i Hurrelvingens L-kull.

lejonellejul.jpg

Hurrelvingens Lejonelle (Lexie) (foto: Ingrid Thurn)

liona-jul.jpg

Hurrelvingens Liona (foto: Helena Carlsson)

otto1.jpg

Hurrelvingens Lesotho (Otto) (foto: Åsa Mannesson Fransson)

Tisdag 25 december 2012

I torsdags fick vi tyvärr ett mycket tråkigt besked. Efter en tid med konstigt rörelsemönster som jag inte blev klok på åkte jag med Texas till veterinären och det visade sig tyvärr vara patellaluxation grad 2. Han ska opereras direkt efter nyår. Eftersom patellalluxation är ärftligt kommer Texas inte att användas till avel. Jag är så klart jätteledsen, men samtidigt tacksam för att jag litade på min magkänsla och att det upptäcktes innan den planerade parningen med Lady. Och viktigast av allt är förstås att Texas blir återställd. Han har ju världens bästa hundfysioterapeut till matte med egen rehabklinik precis utanför dörren så det här ska vi fixa!

 

CIMG7938_zps3d82a21f

Söndag 16 december

Igår deltog SE UCH Kilhult's Xellenta Lady In Red på Vinnarutställningen på Stockholms Hundmässa. Hon fick Excellent, men blev tyvärr oplacerad i Championklassen. Fast visst var de det snyggaste teamet egentligen! :-)

121512123528jpg.jpg

Söndag 2 december

Första advent och en dag med viltspår för Texas.

cimg7912.jpgcimg7915.jpgcimg7918.jpg

Söndag 11 november

Och så är även Malmö valputställning avklarad. Leija blev bästa tikvalp 2 med HP. Det blev en lång väntan innan det var vår tur, men Leija var precis lika fantastiskt duktig idag. Dagens kritik:

"Feminin tik. Något högställd, lätt trekantigt huvud, något ljusa ögon, bra hals, stark rygg. Bra underlinje. Rör sig balanserat. Trevligt temperament. Väl visad och presenterad!"

Lite kul att gårdagens mörka ögon idag var något ljusa. :-)

Lördag 10 november

Utställningsdags igen. Hurrelvingens Leija och Kilhult's Xellenta Lady In Red visade upp sig i Svedala på SGVKs officiella utställning. Båda två skötte sig fantastiskt bra i ringen! Hurrelvingens Lesotho har fått en kloskada och kunde tyvärr inte vara med.

Leija blev 2:a i sin valpklass med jättefin kritik:

"7,5 mån. Tik av bra typ. Mörka ögon. Korrekt bett. Bra öron, aningen djupt stop. Fin hals, bra bröst för åldern. Bra benstomme o tassar. Bra svansansättning. Bra bakställ. Bra päls och färg, men aningen övertecknad. Härligt temperament."

cimg7849.jpgcimg7852.jpg

Lady fick Excellent och Kk 3 med Ck i Championklassen, men blev tyvärr oplacerad i bästa tik klass.

cimg7853.jpg

 

Måndag 5 november

I fredags tog vi med oss Leija och hälsade på hos brorsan Hurrelvingens Lesotho och hans familj. Syskonen lekte och fick träna lite på utställningshyfs. Båda två deltar på SGVKs utställning i Svedala nu på lördag den 10 november.

cimg7842.jpg

Hurrelvingens Lesotho 7,5 månad

cimg7839.jpg

Syskonen Leija och Otto i det vackra höstvädret.

 

Lördag 20 oktober

Idag blev Hurrelvingens Leija bästa tikvalp 2 med HP på inofficiell valputställning i Hässleholm och fick alltså två rosetter med sig hem.

2012-10-20-13-33-45-93.jpg

Hon fick fin kritik av domaren Mikael Nilsson:

"Bra helhet, fint huvud, goda vinklar fram och bak, bra benstomme och tassar, bra päls. Rör sig balanserat med fin hållning. Bra svans. Fint temperament."

Leija skötte sig finfint både i och utanför ringen.

2012-10-20-11-28-51-46.jpg

 

Tisdag 18 september

I söndags var jag i egenskap av hundfysioterapeut och hjälpte Vicke Clarin med en weight pull prova på-dag för Skåne-Blekinges aktivitetsgrupp för dansk/svensk gårdshund. Hela flocken var så klart med. Alla foton är tagna av Anna Dahl.

156281-3284179278214-706386249-n.jpg

Texas i full mundering.

487472-3284191678524-540220828-n.jpg557289-3284187918430-800529322-n.jpg

Jag och Lady visar stretching efter dragträningen.

418539-3284179918230-330018668-n.jpg

Två söta tjejer! Mor och dotter, Kilhult's Xellenta Lady In Red och Hurrelvingens Leija

Lördag 15 september

Grattis på 6-månadersdagen Hurrelvingens L-kull!

hej.jpg

Måndag 6 augusti

Helgens stora rasspecial i Tollarp är avklarad. Ett trevligt arrangemang och massor med trevliga människor! Alla tre hundarna deltog på utställningen med totalt 175 gårdshundar. Leija fick fin kritik, men blev oplacerad i valpklassen. Varken Texas eller Lady föll tyvärr domaren i smaken och de fick båda två nöja sig med Very Good.

leija-i-tollarp.jpg

Allra roligast var det faktiskt att få träffa Texas pappa och look a like SE UCH, NO UCH, NORD VV-11 Max Factor Clas Håkan Ingolfsen och hans matte Anna Maijaniemi.

 

Onsdag 1 augusti

Texas är anmäld till Sofiero den 8 september.

Söndag 8 juli

Texas och Lady är anmälda till Ronneby den 12 augusti.

Måndag 2 juli

Nu är Texas, Lady och Leija anmälda till rasspecialen i Tollarp den 4-5 augusti. Utställningspremiär för Hurrelvingens Leija!

Tisdag 19 juni

I lördags deltog både Mindan's Texas och Kilhult's Xellenta Lady In Red på Avesta Internationella utställning. Texas fick Exc och Kk3 i öppen klass. Lady fick Exc och Ck i Chkl och blev slutligen bästa tik 3. Ett helt ok resultat! 

Lördag 19 maj

Vi åkte nöjda från Hässleholm idag. Mindan's Texas fick Exc och blev Kk2 med ck i Öppen klass med 10 hundar. Han blev tyvärr oplacerad i bhkl, men knep R-certet. Domare var Tina Permo.

texas-i-hassleholm.jpg

 

Måndag 23 april

Det är nu klart att Hurrelvingens Leija stannar här hos oss på Hurrelvingens kennel och att hon blir samägd med Vicke Clarin.

leija-55-v-1.jpg

Torsdag 19 april

Texas är anmäld till Hässleholm 19 maj. Det blir debut i öppen klass.

Fredag 16 mars

Igår, torsdag den 15 mars, på dag 60, gjorde valparna entré. Det blev fyra stycken fina valpar. Tre tikar och en hane. Alla är viltfärgade och har svans. Två tikar har lång svans, en har lång stubb. Hanen har lång stubb. Den lilla familjen mår alldeles utmärkt! Läs om valparna under valpar och L-kullen.

lady-och-valparna.jpg