Röda kullens blogg

Torsdag 18 juni 2015

I lördags flyttade de sista tre valparna till sin nya hem.

Hurrelvingens Simply Red har inte flyttat så långt. Han ska nämligen bo på gård här i vår by Särslöv hos Emil, Karna, Ella, Frida, Klas, staffordshire bullterriern Ebbe och katten Sigge. (Han sov nästan när bilden togs.)

Red Alert ska heta Aston och bo hos Anna, Erik och Viktor i Stockholm och på Kanarieöarna!

Hurrelvingens Red Sienna ska heta Pussla och flyttar till Anki och Bertil på Stallbacka's kennel där hon får sällskap av ett helt gäng med goa dansk-svenska gårdshundar.

Måndag 8 juni 2015

I lördags flyttade två till av våra små. Först ut var Hurrelvingens Not So Red som flyttade till Cecilia, Björn, Hugo och Hjalmar i Landskrona. Not so Red ska heta Chilli.

Sedan stod Hurrelvingens Red Umbra på tur. Hon ska heta Sally och flyttade till Iréne, Göte och Algot i Sölvesborg. Till flocken hör också de dansk-svenska gårdshundarna Henry och Billy, schäfern Hayley, katten Ester och ett gäng islandshästar, får och höns.

 

Fredag 5 juni 2015

I onsdags blev valparna 8 veckor gamla och fick åka till veterinären för besiktning, vaccinering och chipmärkning vilket de klarade med bravur allihop.

Hemma igen. Släpp ut oss!

På onsdag kväll flyttade den första valpen, Hurrelvingens Red Baron. Han ska heta Tom och har flyttat till Eslöv till Ola och Carina och två borderterriers som heter Axel och Svante. Tom ska förhoppningsvis bli agilitystjärna. ;)

(foto: Ola Jönsson)

(foto: Ola Jönsson)

Torsdag kväll var det dags för näste man att lämna boet. Det var Hurrelvingens Fifty Shades Of Red som flyttade till Betty och Johan i Göteborg. Vi sparar avelsrätten på Boris som han ska heta, och hoppas att ni får se mycket mer av honom i framtiden.

Kvar i huset har vi nu bara fem valpar vilket känns som väldigt många färre än sju.

Mamma upp i dagen eller...?

 

Söndag 31 maj 2015

Bilder från veckan som gått. Känner ni igen de olika valparna nu?

Och till sist vår ständige åskådare grannhunden Lucas, som tycker att det roligaste som finns i hela världen är att titta på dansk-svenska gårdshundar som leker. Det är till och med roligare än att leka själv.

 

Onsdag 27 maj 2015

Lunchdags!

Fredag 22 maj 2015

Här kommer nya bilder på valparna som blev 6 veckor gamla i onsdags. Nu är det fullt ös både ute och inne och när de blir trötta somnar de i princip på stället, mitt i leken. laughing

 

Måndag 18 maj 2015

Godkväll önskar hela Röda kullen.

 

Söndag 17 maj 2015

Några utebilder från helgen som varit. Valparna har fått prova både sol, regn och hagel. 

 

Onsdag 13 maj 2015

Några spännande möten.

Tisdag 12 maj 2015

Nu har Lady introducerat valparna för sin dotter Leija. 

 

Söndag 10 maj 2015

Valparna har börjat upptäcka världen utanför valphagen.

 

Torsdag 7 maj 2015

Valparna har blivit 4 veckor och igår fick de lite mer plats att röra sig på i valphagen. Ut åkte den stora valplådan där de tillbringade sina första tre veckor och in sattes en mindre mysig bädd. Nu äter de färskfoder två gånger om dagen men mamma är nog fortfarande bäst.

Lördag 2 maj 2015

Idag har valparna smakat mat för första gången. Himmel vad det var gott!

Red Sienna

Red Umbra

Not So Red

Red Baron

Simply Red

Fifty Shades Of Red

Red Alert

 

Fredag 1 maj 2015

Nu har valparna flyttat ner i köket och en ny värld har öppnat sig. 

Onsdag 29 april 2015

En liten film.

img_1986-2.mov

 

Onsdag 29 april 2015

Valparna blir tre veckor idag. Nu börjar livet i valplådan bli för begränsat så idag är det dags att flytta ner i köket till en större hage. Igår fick de sin första avmaskning.

Red Umbra tycker att det smakar blä.

Red Baron har fått sin dos avmaskningsmedel.

 

Söndag 26 april 2015

Äntligen kommer lite uppdatering om Röda kullen! Dagarna bara springer iväg och det händer massor i valplådan just nu! Allihop öppnade ögonen i mitten på veckan. De går, om än på vingliga ben, snarare än kravlar och de blir mer och mer intresserade av varandra och vad som händer utanför valplådan. Idag har de fått sina klor klippta för första gången. Här kommer några dagsfärska bilder.

Hurrelvingens Simply Red

Hurrelvingens Red Alert

Hurrelvingens Red Baron

Hurrelvingens Red Sienna

Hurrelvingens Not So Red

Hurrelvingens Fifty Shades Of Red

Hurrelvingens Red Umbra

Torsdag 23 april 2015

Oj vad valparna växer. 

 

Lördag 18 april 2015

Första inlägget i Röda kullens blogg får bli en frukostbild. Valparna har blivit 10 dagar gamla och hela gänget växer och frodas. Allihop, från den minsta hanen, Not So Red, som har fått smeknamnet "Lilla vit", till den största, Red Baron, som fått smeknamnet "Mr Big", har fördubblat sina vikter.