Om Hurrelvingens

Jag heter Ulrika Talts och i den lilla byn Särslöv mellan Staffanstorp och Malmö. Jag är biolog och dipl hundfysioterapeut och driver företaget HelHund där jag bland annat rehabiliterar och friskvårdar hundar.

Vår första gårdshund gjorde entré på sportlovet 2010. Mindan's Texas, den sista valpen kvar i sin kull. Vi är så otroligt glada att denna guldklimp blev sist kvar för det är han som blivit starten på vår resa in i de dansk/svenska gårdshundarnas värld.

Texas, denna fantastiska lille hund som charmar alla han möter. Han har fått omdömet "underbart temperament" på de flesta utställningar han deltagit på och en domare ville till och med ta med honom hem! Vi har provat allt möjligt med denne kille, utställning, agility, spår och lite lydnad, men det bästa av allt (tycker han) är att få sträcka ut ordentligt över fälten eller gräva fram en sork eller två. 

Längtan efter en kompis till Texas började växa fram, men tanken var att vänta tills han åtminstone blivit två år. Ödet ville dock annorlunda. Redan sommaren 2011 kom Kilhult's Xellenta Lady In Red in i vårt liv. En från början tillfällig bekantskap från Kilhult's kennel som till vår stora glädje blev kvar hos oss.  I och med Ladys ankomst kunde en gammal dröm om uppfödning och kennel bli verklighet. Vi tackar Vicke Clarin för förtroendet att få ta hand om denna underbara tik och förvalta hennes gener vidare!

Hurrelvingens kennel registrerades 2012. Ordet Hurrelving är gammelskånska och betyder virvelvind. Och ett mer passande namn kan man väl knappast ha till dessa dansk/svenska virvelvindar!

 

 

Här finns vi

Särslövs byaväg 31, 24593 Staffanstorp

tel: 0763-384814

email: [email protected]

 

karta.jpg